Home > Blog

Blog

De online blog van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus – VVR.
Updates over de Belgische reissector.

#BETravelCongress – excursies op zaterdag

Een #BETravelCongress is een goeie mix van netwerken, congres en het ontdekken van de regio. Na een volle congresdag op vrijdag 21 april voorzien we voor jullie ontspanning op zaterdag 22 april. In de voormiddag brengen we een begeleid bezoek aan de universiteit, het rariteitenkabinet, het wetenschappelijk museum en als hoogtepunt een bezoek aan de Joanina Bibliotheek. Voor de bezoeken in de namiddag kan er een keuze gemaakt worden uit volgende excursies (lunch inbegrepen):

#BETravelcongress Coimbra – schrijf in voor 8 maart!

Center of Portugal biedt deelnemers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een post tour naar Aveiro, Viseu of de Portugese Kust. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 8 maart. Het programma van het #BETravelCongress, voor het eerst in een gezamenlijke organisatie van UPAV en VVR:

#BETravelCongress Coimbra – programma + post tours

Het #BETravelCongress, voor het eerst in een gezamenlijke organisatie van UPAV en VVR, staat in het teken van 4 dagen congres, cultuur en netwerken onder collega’s. Center of Portugal biedt trouwens 3 mooie post tour programma’s aan! Lees er alles over in dit artikel.

6 maart : Workshop Een gids doorheen de Reiswet

De Reiswet van 21 november 2017 is bepalend voor de day-to-day practice van de reisprofessional. Met klare taal en toepassingen uit het leven gegrepen, gidst Advocatenassociatie Nelissen Grade jou hier doorheen. Zo doe je onbezorgd waar je het best in bent: jouw klanten op reis stellen. Een praktische toelichting: Van toepassingsgebied tot sancties, van boeking over opzegging tot non-conformiteit en aansprakelijkheid, op een bevattelijke maar diepgaande manier worden tijdens drie workshops belangrijke thema’s uit de hele Reiswet belicht.

Belgian Travel Congress te Coimbra

Het Belgian Travel Congress gaat door van 20 tot en met 23 april 2023 te Coimbra, Portugal. Voor het eerst in een gezamenlijke organisatie van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) en l’Union Professionnelle des Agences de Voyages (UPAV).

Hoge Raad voor Zelfstandige en Kmo’s

Om de zes jaar wordt de samenstelling van de Raad hernieuwd en worden beroepsorganisatie erkend als officiële spreekbuis voor hun leden. Voor sectorcommissie 7, Horeca, Toerisme en Ontspanning werden Mathias De Caluwe (Horeca Vlaanderen), Bart De Baere (VVR), Thierry Lemahieu (Horeca Vlaanderen) en Koen van den Bosch (VVR) respectievelijk verkozen als Voorzitter, Ondervoorzitter, Plaatsvervangend Ondervoorzitter en Plaatsvervangend Voorzitter.