9 redenen waarom reizen goed is voor je mentale gezondheid

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschrijft geestelijke gezondheid als “een staat van welzijn waarin een individu zijn of haar eigen capaciteiten realiseert, de normale stress van het leven aankan, productief kan werken en een bijdrage kan leveren aan zijn of haar of haar gemeenschap.” Het is duidelijk dat geestelijke gezondheid een integraal onderdeel is van een bevredigend leven.

Het belang van geestelijke gezondheid wordt in veel samenlevingen echter nog steeds ten onrechte over het hoofd gezien. Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid en vereist de nodige aandacht.

Reizen is een geweldige manier om ons mentaal welzijn te behouden en draagt bij uitbreiding bij aan een gelukkiger en bevredigender leven.

We geven 9 redenen mee waarom reizen goed is voor je mentale gezondheid.

1. Reizen geeft je kansen om nieuwe dingen te proberen en nieuwe mensen te ontmoeten, waardoor je eentonigheid tegengaat. Reizen verbindt mensen en biedt kansen om nieuwe en andere culturen te leren kennen, wat kan helpen om je empathie voor anderen te vergroten. Het kan ook helpen uw algehele tolerantie te verbeteren, vooroordelen te verminderen en zelfs frustratie te verminderen.

2. Activiteiten, zoals wandelen en skiën in natuurgebieden kunnen u helpen hoopvoller te worden. Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat mensen die zich tijdens een wandeling bewust waren van de vergezichten en objecten om hen heen, aangaven hoopvoller en opgewekter te zijn dan andere wandelaars. Wat is er mooier dan te genieten van het prachtige landschap van een nieuwe bestemming op een wandelroute of tijdens het skiën van een prachtige helling?

3. Reizen is geweldig om stress te verlichten en je algemene kijk op het leven te verbeteren. Volgens een onderzoek uit 2013 bij mensen tussen de leeftijd van 25 tot 70, zei 80% van de respondenten dat reizen hun algemene stemming en kijk op het leven verbetert, en 75% van de respondenten zegt ook dat reizen hen helpt stress te verminderen.

4. Reizen helpt je hersenen beter te functioneren en stimuleert de creativiteit. Jezelf onderdompelen in nieuwe culturen vergroot het vermogen van je geest om tussen verschillende ideeën te bewegen, dieper na te denken en gedachten te integreren. "Buitenlandse ervaringen vergroten zowel de cognitieve flexibiliteit als de diepte en integratie van het denken", zegt Adam Galinsky, een professor en auteur van talrijke studies over het verband tussen creativiteit en internationaal reizen.

5. Een tijd weg van het werk kan uw energie en productiviteit op het werk verhogen. Uit een Harvard Business Review-onderzoek bij meer dan 400 reizigers bleek dat 94% van de respondenten evenveel of meer energie had na terugkomst van een goede reis. Dus boek die vakantie en verpletter je werkdoelen als je terugkomt!

6. Een reis maken helpt je goed te doen, waardoor je je goed voelt. Er zijn aanwijzingen dat het helpen van anderen fysiologische veranderingen in de hersenen kan bevorderen die verband houden met geluk. Door tijdens je vakantie geld uit te geven in restaurants, attracties en zelfs lokaal gemaakte souvenirs, steun je de 330 miljoen mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de sector. U kunt ook helpen door vrijwilligerswerk te doen bij een gerenommeerde lokale organisatie!

7. Een wellnessreis kan bijdragen aan een sterkere mentale gezondheid. Tijdens een wellnessretraite gericht op oefeningen zoals yoga, meditatie en mindfulness, kun je vaardigheden leren die je mee naar huis kunt nemen om je te helpen een regelmatige wellnessroutine te behouden. Deze routine zal de sleutel zijn om een sterkere geestelijke gezondheid te behouden. Kun je je al voorstellen dat je eeuwenoude yogapraktijken leert op een idyllisch strand?

8. Iets doen wat je leuk vindt, maakt je gelukkig. Haal die bucketlist tevoorschijn en kijk wat je nog moet afvinken. Door iets te doen wat je leuk vindt, vervul je de nodige zelfzorg en draag je bij aan je eigen geluk.

9. Reizen met dierbaren helpt bij het voldoen aan uw behoeften aan liefde en verbondenheid. Maslow's hiërarchie van behoeften identificeert liefde en verbondenheid als de belangrijkste psychologische menselijke behoeften. Het delen van je geweldige reisavonturen met dierbaren helpt je om je band met hen te versterken en tegelijkertijd gevoelens van liefde, verbondenheid en vervulling te intensiveren. Denk aan een familievakantie op een prachtig eiland of een tripje om allerlei lekkers te eten met je beste vriend(in)

Nu u de voordelen kent, waar gaat uw reis heen? Je mentale gezondheid vereist het.

(Bron: WTTC)

10 oktober 2021