Amazing Destinations ontvangt als eerste de SUSTOUR Travelife Partner Award

Persbericht Travelife:

De Travelife Partner Award werd in ontvangst genomen door Amazing Destinations (België). De prijs is een erkenning voor de lange termijn inspanningen van Amazing Destinations op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Amazing Destinations voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

Amazing Destinations neemt deel aan het door de EU gefinancierde SUSTOUR-project dat loopt van 2020 – 2023 en gericht is op het bevorderen van duurzaamheid in de Europese touroperatorsector door middel van een door het bedrijfsleven geleide aanpak. Het project ondersteunt meer dan 600 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 Europese landen bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties door middel van training, coaching en peer-to-peer leermogelijkheden.

Mr. Naut Kusters, manager van Travelife voor Touroperators, “Ik ben verheugd te zien dat duurzaamheid in de reisbranche aan kracht wint. De toekenning van Amazing Destinations zal andere bedrijven in België inspireren om dezelfde weg te volgen”.

Travelife, opgericht met steun van de Europese Commissie, is de toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor de reissector. Meer dan 35 nationale reisorganisaties promoten het programma onder hun leden, waaronder ABTA, UHPA, SMAL, APAVT, ANVR, VVR en UPAV.

Het ganse VVR-team wenst Amazing Destinations van harte proficiat met deze award!

Meer over het SUSTOUR-programma


28 februari 2023