Belgische toeristen weer zonder restricties welkom in Kroatië

Brussel, donderdag 2 juli – Vanaf gisteren kunnen alle burgers van EU-landen, burgers uit Schengenlanden en alle mensen die langdurig verblijven in een van de EU- of Schengenlanden weer zonder beperkingen naar Kroatië reizen. Dat heeft de Directie van de Kroatische Civiele Bescherming gisteren aangekondigd. Tot 30 juni konden de reizigers uit bepaalde EU- en Schengenlanden, waaronder ook Belgie, enkel naar Kroatië reizen mits zij een bewijs van geboekte accommodatie, boothuur of eigendom van onroerend goed konden overleggen. Vanaf 1 juli hoeven Belgische toeristen geen extra bewijs meer voor te leggen en kunnen weer – net zoals voor COVID-19 – zonder beperkingen naar Kroatië reizen.

“Vanwege de gunstige epidemiologische situatie wordt Kroatië gezien als een van de veiligste zomerbestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Buitenlandse toeristen weten hun weg naar Kroatië weer te vinden, met bijna 900.000 toeristen en 5 miljoen overnachtingen in de maand juni. De meeste toeristen kwamen uit Duitsland, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. Kroatië is ook in Belgie een favoriete vakantiebestemming; sinds aanpassing van het reisadvies op 15 juni hebben al bijna 3.000 Belgen het land bezocht. Momenteel zijn 600 hotels en meer dan 300 campings open en er worden dagelijks meer hotels,

campings, resorts, pretparken en andere toeristische voorzieningen geopend. Ook talrijke luchtvaartmaatschappijen hebben sinds enkele weken rechtstreekse vluchten vanuit Belgie naar Kroatische bestemmingen ingevoerd”, licht het Kroatisch Verkeersbureau in Belgie toe.

Reizigers naar Kroatië wordt wel verzocht om zich voor vertrek in te schrijven via http://entercroatia.mup.hr/ om langere wachttijden aan de grens te voorkomen. Ook adviseert de Kroatische overheid dringend om de opgelegde sanitaire en social distancing maatregelen na te leven. Op de pagina van het Kroatische Ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen reizigers antwoorden vinden op veelgestelde vragen. Ook de website van de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme wordt regelmatig bijgewerkt met alle nodige informatie over reizen naar Kroatië.

Reizigers worden verzocht om zich nog voor vertrek in te schrijven via http://entercroatia.mup.hr/ om langere wachttijden aan de grens te voorkomen en adviseert de Kroatische overheid om de opgelegde sanitaire en social distancing maatregelen na te leven. Op de pagina van het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen reizigers antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Ook de website van de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme wordt regelmatig bijgewerkt met alle nodige informatie over reizen naar Kroatië.

Over Kroatië: Kroatië is dichtbij en vanuit Belgie goed te bereiken met de auto (1300 km). Het land biedt meer dan 1.000 eilanden, heeft een kustlijn van 5.000 km, 19 natuurparken en verschillende soorten accommodaties (hotels, B&B’s, ruim 500 campings, vakantiehuizen of privéboten). De horecabedrijven en accommodaties in het land zijn heropend met inachtneming van nieuwe sanitaire maatregelen en kunnen vakantiegangers in alle veiligheid verwelkomen.

Voor meer informatie over reizen naar Kroatië kan je steeds terecht bij je vertrouwde reisprofessional.