Bijna helft van bedienden volgde vorig jaar geen opleiding. Dien vandaag nog je opleidingsplan in.

Onze partner voor opleidingen CEVORA roept bedrijven op om een opleidingsplan in te dienen. Een opleidingsplan biedt tal van extra voordelen, zoals het recht op opleidingspremies, incompany-opleidingen en meer flexibiliteit bij het toekennen van opleidingsdagen. Daarnaast kan een werkgever met een opleidingsplan zichzelf ook bijscholen via het Cevora-aanbod.

Cevora heeft op 8 februari de resultaten van een bevraging gepubliceerd met als titel “Bijna helft van bedienden volgde vorig jaar geen opleiding”.

  • Terwijl bedienden recht hebben op vier tot zes opleidingsdagen binnen de werkuren, verspreid over dit en volgend jaar, gebruiken ze die allesbehalve. Bijna de helft van de bedienden geeft zelfs aan in 2021 geen enkel uur opleiding te hebben gevolgd. “Een gemiste kans, zowel voor de werkgever als de werknemer”, zegt Olivier Lambert, algemeen directeur van Cevora.
  • De honger naar werkgerelateerde opleidingen blijft wel stijgen. Vooral bij jongeren (34j of jonger) en hoger opgeleiden

De resultaten van de bevraging kan je hier raadplegen.

Ook dit jaar zijn er heel wat plannen om volop opleidingen te voorzien onder de Belgian Travel Academy. Deze zullen gratis aangeboden worden aan bedienden die onder Paritair Comité 200 vallen. Maar als jij als werkgever hieraan wenst deel te nemen, is het belangrijk om je opleidingsplan in te dienen. Doe het nu en krijg er bovenop nog eens een premie van 500€ à 250€!

Meer info vind je hier.

Wens je op de hoogte blijven van alle opleidingen die georganiseerd zullen worden via de Belgian Travel Academy-newsletter? Maak dan snel een login aan en blijf zo op de hoogte.


10 februari 2022