Covid-19 – sectoroverleg

Als vakverenigingen klopten we vandaag samen met UPAV, FBAA, ABTO, FTI, BATM, BTO op de deur van verschillende regionale en federale overheden. We werken allemaal samen om maatregelen af te dwingen teneinde onze sector de nodige ademruimte te geven en alle kansen te geven om in deze omstandigheden verder te kunnen.

De huidige situatie waarbij soms paniek, onbegrip en externe druk leidt tot agressie is begrijpelijk maar niet wenselijk. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en vragen dan ook iedereen om mekaar te blijven respecteren, begrip te tonen, samen te zoeken naar oplossingen en zo versterkt uit deze crisis te komen.

We informeerden jullie eerder over de verschillende stappen die we ondernamen op de verschillende niveaus teneinde onze eisen over te brengen bij de relevante overheden en ministeries. Deze werden vandaag ook uitvoerig overgebracht. (we zullen deze dan ook zeer binnenkort separaat op onze website publiceren)

We doen dit ook verder met UNIZO, die, voor de aandachtige luisteraar, tijdens het ochtendnieuws onze sector duidelijk vermeldden als een sector in nood. Zij nemen onze vragen dan ook mee naar de taskforce om zo voor al onze ondernemers de nodige ademruimte de creƫren.

We zullen de situatie steeds van dichtbij blijven opvolgen, net zoals onze overheid dat doet. Dat betekent dat we echt dag per dag en week per week de situatie zullen moeten evalueren en mogelijk bijsturen. We volgen binnen het kader van dit geheel dan ook de adviezen van de FOD BUZA en behouden ook helder het standpunt dat reizen die kunnen uitgevoerd worden niet kosteloos geannuleerd kunnen worden.

We blijven onze leden verder informeren via onze nieuwsberichten.