E-book: Hoe als kmo-reisonderneming duurzaamheid implementeren in je onderneming.


Beste leden,

Het is vandaag World Tourism Day en als sector mogen we onszelf dan ook even in de kijker plaatsen.

We leveren goed werk en behoeden onze klanten door onze professionele en persoonlijke service voor heel wat ongemakken. Dit doen we door er aan de basis voor te zorgen dat we unieke ervaringen samenbrengen met betrouwbare partners. Indien er een mogelijke kink in de kabel komt informeren we onze reizigers vooraf, we zorgen voor alternatieven en zo kan de reiziger genieten van een welverdiende vakantie.

Een en ander is niet steeds eenvoudig en vraagt aardig wat investering, maar we doen het. Daarvoor kunnen we iedereen, actief in de sector, enkel en alleen bijzonder bedanken en feliciteren!

Dat de reiziger dit vertrouwen weet te waarderen blijkt ook duidelijk uit het Travel Intelligence Report: meer reizigers dan voorheen doen beroep op een reisprofessional!

Het blijft echter steeds uitdagend, zeker met het geheel rond duurzaamheid waar vanuit Europa regelgeving op ons afkomt die ook zelfstandigen en kmo’s zal treffen, zij het dan via een doorsijpeleffect.

Het omgaan met duurzaamheid levert ons dus heel wat uitdagingen. Boeiend, dat is het zeker, maar hoe pak je dat aan?

VVR lanceert een e-book dat jou en jouw medewerkers als reisondernemers helpt om duurzaamheid te omarmen en op te nemen in jullie bedrijfsvoering.

Het is een e-book, een levend geheel dat verder zal evolueren met nieuwe inzichten, tips en tricks, druk het dus niet af, maar lees het online, op jouw laptop of tablet.

Dit e-book geeft je, op basis van de SDG’s, een leidraad met praktische voorbeelden en snel toepasbare zaken die je als zelfstandige of kmo reisonderneming kan implementeren. Het is niet enkel een verhaal voor onze partners en leveranciers zoals luchtvaartmaatschappijen, cruiserederijen en grotere hotelketens. Het begint zoals steeds met 'het voor eigen stoep kuisen'. Dus ja, ook jij kan op een eenvoudige manier al heel wat doen om jouw impact en deze van jouw klanten te verlagen. Via een handig stappenplan, een beleidsdocument om hierover ook met je klanten en partners in interactie te gaan en met de handige tips kom je al snel een heel eind op weg.

Als VVR-lid vind je het e-book in je inbox.

Jouw VVR-team


27 september 2023