Je reisprofessional weet de weg

Sinds half maart verblijven we allemaal in ons kot. Beetje bij beetje worden de veiligheidsmaatregelen versoepeld. We hopen om binnenkort terug op reis te kunnen gaan.

Er groeit een nood naar sociale contacten. Mensen hebben lang genoeg binnen vier muren geleefd en snakken naar beweging in de vrije natuur, genieten van strand en zee, cultuur opsnuiven in buitenlandse steden of lekker niks doen aan het zwembad en ondertussen bediend worden op je wenken. Eens niet moeten denken aan de was en de plas. Genieten van het zicht van je spelende kinderen of gezellig samen zijn met je ouders, familie en vrienden.

De belangrijkste vraag bij het reizen van morgen zal zijn: ‘Waar is het veilig?’

Hierin zal je reisprofessional een belangrijke rol spelen. Waar een reisprofessional voordien al bekwaam navigeerde in de complexe wereld van luchtvaartmaatschappijen, hotels, huurauto’s, cruises, enz, zullen ze je nu ook steeds een update kunnen geven over de situatie op jouw favoriete vakantiebestemming. Als reiziger zit je met veel ‘Wat als?’ vragen. Je reisprofessional is er om te luisteren naar al jouw vragen en om ze te beantwoorden. Ze zijn vindingrijk genoeg om samen te zoeken naar oplossingen.

Meer dan ooit zien we het belang in van menselijk contact, weliswaar vanop minimum 1,5 meter afstand. Wanneer je je reis boekt via een reisprofessional wordt je als klant, als mens en reiziger centraal geplaatst. Een app begrijpt nog altijd niet waar jij en je medereizigers nood aan hebben. Reisprofessionals staan ook steeds voor je klaar in geval van noodsituaties. Ze zijn je probleemoplossers. Zo hebben ze in de afgelopen maanden zich gefocust op het repatriëren van klanten en omboeken van reeds geboekte vakanties. Ook hierin maken ze het verschil met een online reissite. Een reisprofessional kan onmiddellijk actie ondernemen en bespaart je zo tijd en geld.

Een reisprofessional bereidt je voor op je reiservaring in binnen- of buitenland. Ze navigeren als reisgids nog voor je op vakantie bent vertrokken.

Wat is er te zien en te doen op je reisbestemming? Je mag er zeker van zijn dat je reisprofessional reeds op jouw bestemming geweest is en jouw hotel reeds heeft bezocht tijdens een persoonlijke vakantie of via een georganiseerde studiereis door de reissector.

Maar ook: is je bestemming veilig? Wil jij als klant graag zekerheid over ziekenhuizen in de buurt of hoe gaat alles te werk mocht de verzekering moeten aangesproken worden. Ook hierin is je reisprofessional je persoonlijke adviseur.

Je reis boeken bij een erkende reisprofessional bezorgt je ook een financiële gemoedsrust. Wist je dat een reisprofessional steeds in het bezit moet zijn van een verzekering tegen insolventie? Deze verzekering treedt op mocht er een faillissement vast gesteld worden. Je reisprofessional werkt met betrouwbare binnen- en buitenlandse partners waar ze nauw contact mee onderhouden. Ze zorgen ervoor dat jou zuur verdiende centen goed terecht komen. Ben je niet zeker of jouw reisprofessional correct verzekerd is? Vraag naar een bewijs van hun verzekering insolventie. Elke reisprofessional moet deze kunnen voorleggen.

Op zoek naar een erkende reisprofessional in je buurt? Kijk even op www.vvr.be