SOS Travel #SaveorSink

450 onafhankelijke reiskantoren en reisorganisatoren sturen SOS uit op eerste actiedag

Met naar eigen zeggen heel veel respect voor de onverdroten inspanningen van de bestaande beroepsverenigingen, maar compleet vanuit de buik (dixit: het één sluit het ander niet uit…), start vandaag een rits sensibiliseringsacties van een actiegroep reisprofessionals die de grote problemen van de reissector (beter) bekend wil maken.

“… De reissector kreunt en we stevenen af op een regelrecht bloedbad. #SaveOrSink”, dat is de noodoproep van de initiatiefnemers, met Christel Somers (Zaakvoerder Montana) en Steven Vervaeke (zaakvoerder Yindi Travel) als aanspreekpunten. De actiegroep (het initiatief startte als een facebook-groep) wenst actief in dialoog te gaan met politici én virologen om de reissector te redden, want: “Het is al voorbij 10 na 12. Het is niet pompen of verzuipen meer, maar verdrinken. Enkel een reddingboei kan ons nog helpen. Daarom vragen we nu voor onze sector een concreet reddingsplan op lange termijn en in dit geval specifiek voor de reisbureau- en reisorganisatorensector die meestal vergeten wordt…”

De SOS-boodschap werd ondertekend door 450 zaakvoerders van onafhankelijke reiskantoren/reisorganisatoren. De initiatiefnemers kondigen – op zoek naar een breder draagvlak – nog meer acties aan. Vandaag wordt alvast gestart met het afleveren van zwarte dozen (gevuld met de handtekeningen) door ongeveer 50 reisprofessionals  in verschillende teams, die in heel Vlaanderen langsgaan bij de nationale en regionale media. De politieke mandatarissen worden op een later tijdstip aangesproken.  Christel Somers: “Hier stopt het niet, dit is slechts het begin!”

@Travel Magazine