UPDATE – Corona-crisis Verslag van de afgelopen week (week 6 – 8 februari 2021)

Beste leden,

De voorbije week was best weer bewogen. Zo verlengde de regering stilletjes het MB met betrekking tot het reisverbod tot 1 april, zonder hier echt over te communiceren. Dit werd vooral gedaan om juridisch ingedekt te zijn.

Dit wil niet zeggen dat de regering dit geheel alsnog kan aanpassen. Jammer genoeg zullen we waarschijnlijk pas duidelijkheid hebben op 26 februari bij het volgende overlegcomité.

Het spreekt voor zich dat VVR en UPAV zullen blijven drukken op dit geheel om hier zo snel mogelijkheid helderheid in te krijgen en om het reisverbod ook zo snel mogelijk te laten opheffen.

Verder was er opnieuw overleg met betrekking tot het tegoedbonnenfonds. We hebben ondertussen de belangrijkste stakeholders op één lijn en er wordt nu verder met de betrokken kabinetten verder gewerkt aan de omzetting ervan.

Woensdag werd onze sector gehoord in de Kamercommissie Economie, Consumentenzaken en Digitalisering. UPAV en VVR mochten er de debatten openen, gevolgd door FTI en SOS. Hiermee kreeg onze sector een ruime stem in de commissie.

Je kan alles volgen en herbekijken via volgende link. Het speekt voor zich dat we dit geheel vanuit UPAV en VVR verder opvolgen met de aanwezige vertegenwoordigers.

Vandaag moest de Raad van State zijn advies betreffende de Ondersteuning Werk, het project van de Cockpit, afleveren zodat een en ander op de kern besproken kan worden. We wachten op het vervolg en houden jullie zeker op de hoogte.

Jouw VVR-Team