VVR investeert in het psychologisch welzijn van haar leden en hun medewerkers

VVR heeft voor haar leden een overeenkomst met het Vlaams Centrum Voor Hulpverlening VZW (VCVH) opgezet.

Via een rechtstreeks nummer kunnen zowel de zaakvoerders als hun medewerkers anoniem bij het centrum terecht voor een goed gesprek wanneer ze onder druk van de huidige situatie, in geval van psychosociale belasting of onbehaaglijk psychisch gevoel nood hebben aan een goed gesprek.

Een kundig team van psychologen vangt hen dan op en is 24/24 beschikbaar voor eerstelijnshulp.

VVR investeerde in deze eerstelijnsdiensten zodanig dat we deze gratis ter beschikken kunnen stellen voor alle leden (eigenaars, bedrijfsleiders en hun medewerkers).

Noteer dat de overheid voor zelfstandigen eveneens 8 gratis sessies voor psychologische ondersteuning voorziet, echter, de praktische uitwerking hiervan laat nog even op zich wachten en richt zich enkel tot zelfstandigen. Medewerkers vallen hier niet onder.

Het is niet steeds evident om hulp te vragen, maar het kan op bepaalde ogenblikken deugd doen om bij een neutraal persoon even je hart te kunnen luchten en feedback te krijgen om door dat dipje heen te geraken, niet enkel voor de eigenaars, maar eveneens voor medewerkers.

Het VCVH heeft in de loop van deze jaren een zeer goede reputatie opgebouwd en biedt zijn diensten aan, aan verschillende sectoren en bedrijven. Bovendien beschikt het centrum over een erg uitgebreid netwerk van specialisten en hulpverleners die een ruime ervaring hebben met deze materie zodat ze optimaal iedereen kunnen ondersteunen.

VVR-leden ontvingen de nodige details via onze nieuwsbrief.


21 januari 2021