World Clean Up Day 2022

Op zaterdag 17 september organiseren we vanuit de #ReisGerust – #ReisBewust campagne, in samenwerking met Decathlon Brugge en Mooimakers, een Beach Clean Up te Blankenberge.

We nodigen jullie uit om vrijwillige deel te nemen en daarbij de #ReisBewust-boodschap mee te verspreiden: “hou het netjes. In eigen land én op vakantie. Don’t be a tourist, be a traveller.”

Afspraak om 14 uur op het strand aan het Oosterstaketsel. We wachten jullie op bij de vlaggen van Decathlon Brugge. Geef vooraf wel even door dat je aanwezig zal zijn en met hoeveel personen. Heb je zelf opruimmateriaal liggen zoals grijpstokken? Breng ze gerust mee.

>>> Inschrijven als reisprofessional

Vraag ook aan je klanten, familie, buren of ze willen deelnemen aan deze dag! Zij kunnen inschrijven via de Facebook event pagina van Decathlon Brugge.

Hoe kan je bijdragen aan een propere buurt?

Kan je niet aanwezig zijn en wens je toch je steentje bij te dragen aan World Clean Up Day of wil je je dagelijks inzetten?

Via Mooimakers.be kan je materiaal gratis aanvragen en/of downloaden.
Maak alvast een gratis bedrijfsaccount aan. Bekijk welke zaken zouden passen bij jouw bedrijfsvoering en bestel ze gratis via de website. Zo kan je ook enkel zaken personaliseren en er bijvoorbeeld je straatnaam of een foto aan toevoegen. Schakel je team in, je klanten, buren, familie, verenigingen,…
Ook via deze weg kan je je bedrijf en werking in de kijker plaatsen.

Zet je bijdrage in de kijker.

Organiseer je zelf iets op World Clean Up Day of een andere dag? Hang je posters uit aan je etalage of in je kantoor? Verspreid je de boodschap via je sociale media? Tag dan zeker @reisgerust op Instagram en Facebook. We verzamelen graag al jullie leuke initiatieven.

#ReisGerust #ReisBewust

Over Mooimakers:
Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).