Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tourism on bike: Belgian webinar on cycling tourism

29 november 2022 @ 11:00 - 12:30

Dinsdag 29 november 2022 11:00u → 12:30
Gemodereerd door Pro Velo
Fietstoerisme in 2022: trends en kerncijfers
Charlotte Massagé, projectmedewerker Fietstoerisme bij Pro Velo
EuroVelo en fietstoerisme: hoe staan we ervoor in Europa en in België?
Overzicht van het EuroVelo-netwerk op Europees niveau – Florence Grégoire, projectmedewerker EuroVelo bij de European Cyclist Federation (ECF) – in het Engels – en voor België – Charlotte Massagé, projectmedewerker Fietstoerisme bij Pro Velo.
Wat zijn de hete hangijzers in de drie gewesten in België volgens de fiets- en duurzaamheidscoördinators?  In Brussel – Kathleen Davisters – visit.brussels  In Wallonië – Stéphanie Villance – Commissariat général au Tourisme (CgT) en Pauline Bellefontaine – Wallonie Belgique Tourisme (WBT) – in het Engels  In Vlaanderen – Ewoud Lagring – Visit Flanders
Laten we een stapje terug nemen en inspiratie halen in Europa
FRANKRIJK: Wat is het “perfecte huwelijk” tussen fietsreizen en steden bezoeken met de fiets? – Julien de Labaca, mobiliteitsexpert bij Le Facilitateur Mobilité – in het Engels Hoe kunnen we citytrippers aanmoedigen om enkele dagen in stadscentra te blijven? Hoe kunnen we zorgen voor een vlotte toegang tot de stad en een probleemloos bezoek op vlak van dienstverlening, oriëntatie en infrastructuur? En hoe kunnen we fietsreizigers zover krijgen dat ze tijdens hun verblijf de stad en de omgeving met de fiets verkennen?
ITALIË: Hoe kunnen we vraag en aanbod verenigen op een fietssalon in het teken van fietstoerisme? Blik op de “Fiera del Cicloturismo” in Milaan – Pinar Pinzuti, fietsexpert bij Bikenomist – in het Engels. Wat kan een fietssalon over fietstoerisme betekenen voor een land en hoe kan dit de sector stimuleren? Hoe kan een salon synergie en samenwerking creëren om nieuwe producten te ontwikkelen? Kan een fietssalon meer mensen overtuigen om te kiezen voor een actieve vakantie op de fiets?

Locatie

Online

Organisator

ProVelo