#BETravelCongress investeert in de weg naar CO2-neutraliteit

UPAV en VVR, die voor het #BETravelCongress een partnership aangaan met Lufthansa Group en hun vluchten van en naar Barcelona laten uitvoeren door Brussels Airlines, investeren in de weg naar CO2-neutraliteit. Een investering van 2000 Euro werd gemaakt voor het #BETravelCongress en dat is goed voor 1.250 kg SAF en goed voor 2.979 ton CO2-emissie reductie.

Lufthansa Group legt uit:

CO₂ – Neutraal Vliegen met Lufthansa Group
Luchtvaart verbindt mensen, landen en culturen over de hele wereld. Het economische belang ervan is enorm: het creëert werkgelegenheid en zorgt voor een snelle en betrouwbare goederenstroom. Tegelijkertijd heeft de sector ongewenste effecten op klimaat en milieu. Om jou en jouw klanten over de hele wereld verbonden te houden, is het ons doel om de luchtvaart naar een duurzamere toekomst te leiden.

We implementeren voortdurend een breed scala aan innovatieve maatregelen om ons ambitieuze doel te bereiken om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn en onze netto CO₂-uitstoot tegen 2030 te halveren ten opzichte van 2019.

Met onze inspanningen om onze vluchtgerelateerde uitstoot te verminderen, investeren we in een moderne en duurzamere vloot, implementeren we nieuwe technologieën, bevorderen we efficiënte werkzaamheden en verhogen we het gebruik van duurzame brandstof (Sustainable Aviation Fuel – SAF). Als pioniers streven we naar innovatieve oplossingen en efficiënte maatregelen om een koolstofneutrale luchtvaartindustrie te bereiken.

Green Fares – Onze tarieven voor duurzamer reizen
Met onze Green Fares – Economy Green en Business Green – kan je jouw klanten direct bij het boeken een duurzamer tarief aanbieden. Dat is een tarief waarin de reductie en compensatie van de individuele vluchtgerelateerde CO₂-uitstoot al is inbegrepen:

  • 20% wordt gereduceerd door het gebruik van SAF
  • de overige 80% wordt gecompenseerd door een gelijkwaardige bijdrage aan klimaatbeschermingsprojecten

Naast de voordelen van het Economy Classic-tarief of het Business Saver-tarief, bieden onze Green Fares meer flexibiliteit en 20% meer status- en awardmijlen.

De Green Fares kunnen uitsluitend geboekt worden via directe distributiekanalen (Lufthansa Group Airlines Direct NDC API, SPRK & de websites van Lufthansa Group), zijn nog niet beschikbaar voor groepsboekingen en kunnen uitsluitend gecombineerd worden met andere Green Fares.

Werken aan CO2-neutraliteit
Voor veel bedrijven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Onze klanten en partners kunnen de CO₂-uitstoot van de vliegreizen van hun bedrijf verminderen door SAF aan te kopen en zo hun betrokkenheid tot het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen laten certificeren. Een bijdrage van 2.000 euro (of gelijkwaardig in lokale valuta) of meer wordt gecertificeerd door een externe auditor via Compensaid.

Ook jouw bedrijf kan zich aansluiten bij deze groeiende gemeenschap. Ondersteun duurzamere vliegreizen en verlaag tegelijkertijd de ecobalans van uw bedrijf door de aankoop van SAF voor duurzamere luchtvaart.

Lees meer: www.makechangefly.com & betravelcongress.be

4 april 2024