PERSBERICHT: Nieuwe CEO bij de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR)

De raad van bestuur van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) heeft op haar vergadering van 16 februari 2017 unaniem beslist om, na het vervullen van de statutaire regels, Koen van den Bosch (44 jaar) aan te stellen tot gedelegeerd bestuurder (CEO).

Koen van den Bosch vervoegt per 1 april 2017 het team van de VVR. Hij zal er de dienstverlening die de vereniging aan haar leden biedt, verder optimaliseren en de VVR nog verder uitbouwen.

Koen van den Bosch heeft er een carrière van 9 jaar opzitten bij Thomas Cook Belgium, waarvan de jongste drie jaar als woordvoerder.

van_den_bosch_koen_klein

Voorzitter Antoon Van Eeckhout: Na een lange zoektocht hebben wij in Koen van den Bosch de man gevonden waarvan ons selectiebureau rapporteerde: “dit is de witte raaf waar je al zo lang naar zoekt”. Ik heb er alle vertrouwen in dat Koen de man is die mijn levenswerk kan verankeren en zelfs nog meer zal uitbouwen.

Koen van den Bosch: Met deze boeiende en uitdagende stap kan ik de ervaring die ik heb opgedaan nu inzetten bij de VVR. Ik heb altijd geloofd en doe dat meer dan ooit in professionele reisbureaus, zowel reisbemiddelaars als reisorganisatoren, die hun klanten meerwaarde bieden. De bereikbaarheid en nabijheid van het kantoor, de kennis van de klanten in combinatie met een goede productkennis, ondersteund met de juiste tools en geïnspireerd door de nieuwe technologieën zorgen voor unieke service naarde klanten toe. Mijn team en ik willen de vereniging dan ook nog meer versterken, focussen op een nauwere betrokkenheid van de leden en de dienstverlening naar deze leden verder optimaliseren zodat zij hun volle aandacht op hun core business en hun klanten kunnen richten. Met wat er op ons afkomt vanuit Europa, ik denk hierbij aan de nieuwe PNR-regelgeving, de nieuwe Reispakketten & Gekoppelde Reisarrangement Wet, de nieuwe regelgevingen rond privacy evenals de uitdagingen op het vlak van duurzaam beleid, hebben wij meteen al heel wat werkdomeinen voor de boeg. Een uitdaging waar ik alvast naar uitkijk.

 

Carrière overzicht

Thomas Cook Belgium: 2008-2017. Sinds juli 2015 Manager PR & Corporate Communications – Spokesman
Thomas Cook Belgium & Thomas Cook Airlines Belgium
- januari 2013-juni 2015 Sales & Distribution Manager Thomas Cook & Pegase Thomas Cook Belgium – februari 2009-juni 2015 Crisis & Corporate Spokesman a.i.
- juli 2008-december 2012 Manager Specialist Division

Jetair/TUI: december 2002-juni 2008 Product & Contract Manager World
Jetair Special Brands – TUI Belgium – TUI Group

BEST tours : april 2001–november 2002 Sales Representative & Press – juli 1998–maart 2001 Recruitment & Training Manager en Tour Rep Coördinator

Travel Magazine: november 1996–juli 1998 Redaction Coördinator – reporter

Bestuursmandaten

Sinds april 2015: lid van de Raad van Bestuur BTN (Belgian Travel Network)
- Sinds augustus 2012: lid van het ECTAA Destination Committee
- Sinds augustus 2011: lid van de Raad van Bestuur Garantiefonds Reisgelden
- Sinds augustus  2009: lid van de Raad van Bestuur ABTO (Association of Belgian Tour Operators)

Sinds Oktober 2003 Lector Thomas More Toeristische Hogeschool Mechelen.

Prive: Koen van den Bosch woont met zijn partner Nathalie en zijn zoon Tomas in Hombeek. Hij is oprichter/eigenaar van Your Window Onthe World.

 

De Vereniging Vlaamse Reisbureaus is met haar meer dan 600 leden de voornaamste beroepsvereniging van de reissector.

Antoon Van Eeckhout
Voorzitter – woordvoerder VVR
Tel. 050.250060
vvr@vvr.be – www.vvr.be