Travelife – SUSTOUR: Wie wil er meewerken aan de toekomst?

Oproep naar Kmo’s om te verduurzamen dankzij ondersteuningsprogramma i.s.m. Travelife

Je hoort en ziet het overal, een concreet duurzaamheidsbeleid is niet weg te denken voor wie vandaag zijn business op lange termijn wil uitbouwen of zelfs in bepaalde gevallen, wil blijven overleven. Duurzaamheid wordt vaak aan de kant geschoven omdat ‘de klant er niet om vraagt’ of omdat er nu al ‘zoveel op de plank ligt’, maar vandaag bieden we jou de kans aan om hier eindelijk (samen) werk van te maken.

Duurzaamheid is veel meer dan enkel je impact op het milieu beperken door bijvoorbeeld te recycleren of minder papier te printen. Wist je dat toeristen vandaag vaker nadenken over hoe ze iets kunnen teruggeven aan de lokale cultuur of natuur, eerder dan dat ze hun ecologische voetafdruk zo laag mogelijk willen houden? Tegenwoordig spreekt men over ‘regeneratief toerisme’, wel girls & boys, er is werk aan de winkel en kansen moeten gegrepen worden!

Travelife – Sustainablity in tourism for Touroperators & Travel Agents

De Belgian Travel Confederation (BTC) lanceert vandaag in samenwerking met Travelife, een oproep naar alle reisondernemingen om in te tekenen op een duurzaamheidstraject. Een traject waar je hele organisatie onder de loep wordt genomen en waar een concreet, hands-on plan op poten wordt gesteld om je bedrijf (nog) duurzamer te maken. We zullen het niet achter stoelen of banken steken dat dergelijk traject een bepaald engagement vraagt van het bedrijf en zijn medewerkers, maar dan voornamelijk in de vorm van een aantal werkdagen zodat alle informatie verzameld kan of acties ondernomen worden om het rapport te vervolledigen.

SUSTOUR-project – gesubsidieerd programma om duurzamer te worden

Het SUSTOUR-ondersteuningsprogramma voor Kmo’s wordt gefinancierd in het kader van het EU COSME-programma en is ontworpen om touroperators en reisbureaus te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Reisondernemingen die geïnteresseerd zijn om met duurzaamheid aan de slag te gaan of hun bestaande duurzaamheidspraktijken willen verbeteren, kunnen profiteren van een mix van innovatieve onlinetrainingen, meerdaagse klassikale trainingen, intensieve coaching (groeps- en individueel) en peer-to-peer leren – allemaal verzorgd en begeleid door geselecteerde experts op het gebied van duurzaam toerisme.

Om aanspraak te maken op en verkozen te worden om deel te nemen aan dit gesubsidieerd programma, moet iedere onderneming zich officieel kandidaat stellen. Dankzij SUSTOUR en het partnership met de Belgian Travel Confederation, zouden alle potentiële kandidaten toegelaten kunnen worden, waardoor meer dan 75% van de kosten gedekt zullen worden.

Programma

Het ondersteuningsprogramma van SUSTOUR biedt innovatieve training, peerlearning en kennisoverdracht voor Kmo’s en startups in de toerisme sector

1. Duurzaamheid certificeringsprogramma:

SUSTOUR ondersteunt reisorganisaties en reisagenten via het Travelife-programma in de vorm van training en coaching. Het programma helpt hen de Travelife Partner of Travelife Certified Award te behalen.

2. Accelerator programma:

Wie al Travelife gecertificeerd is of zich op een specifiek aspect wil focussen, kan kiezen voor extra gespecialiseerde training

Welke voordelen zijn er voor jouw organisatie?

  • Deelname aan een programma voor capaciteitsopbouw door middel van specifieke training bestaande uit online en face-to-face sessies.
  • Deelname aan een implementatieprogramma voor duurzaamheidsmanagement dat leidt tot Travelife-certificering.
  • Deelname aan een accelerator programma gericht op het ontwikkelen van specifieke innovatiestrategieën voor duurzaamheid-uitdagingen.
  • Ontmoetingen met toonaangevende innovators, organisaties en experts.
  • Verbeter de supply chain en cross-sectorale samenwerkingen
  • Vergroot uw internationaal netwerk en wordt betrokken bij promotionele activiteiten.

Heb je interesse?

Heb je interesse om deel te nemen en wens je graag volgende week aanwezig te zijn op een infosessie waar we dieper op in gaan op het proces, de tools die beschikbaar zullen zijn en de voorwaarden om als kandidaat aanvaard te worden?

Hoe? Online vergadering (link krijg je nog per mail)
Wanneer? Donderdag 31 maart
Uur? Om 14u00

Schrijf je hier in.

Voor diegene die zich niet kunnen vrijmaken voor de infosessie, maar wél interesse hebben om deel te nemen aan dit uniek project, schrijf je dan zeker in zodat we jou kunnen meenemen in alle communicatie en de opname van de infosessie later kunnen bezorgen.

De toeristische industrie maakt vandaag een serieuze transformatie mee, waardoor groei gedefinieerd wordt als een geïntegreerd concept, waar ook mensen, culturen, natuurlijke rijkdommen en bestemmingen groeien en bloeien. Wij hopen dat jij hier klaar voor bent…

Tot binnenkort!