VVR steunt ChildFocus. Help vermiste kinderen terug te vinden via jouw website.

ChildFocus en Missing Children Europe doen een oproep naar website-eigenaars om de NotFound.org applicatie te installeren op hun website. Met deze applicatie kan je de 404-foutmeldingen (“pagina niet gevonden”) omzetten in opsporingsberichten van vermiste kinderen.

Vanuit VVR hebben we deze applicatie reeds toegevoegd. We vragen hierbij aan al onze leden om hetzelfde te doen.

Dankzij meer dan 6.500 website-eigenaars die het platform sinds 2012 gebruiken, werden opsporingsberichten van vermiste kinderen al meer dan 137 miljoen keer getoond, met een snelheid van bijna 50.000 foto’s per dag!

Deze applicatie is een efficiënter instrument is om het bewustzijn te vergroten en vermiste kinderen te helpen terugvinden. Child Focus doet daarom een oproep aan andere websites om ook gebruik te maken van deze software.

De NotFound webapp werkt wereldwijd en is uitgerust met efficiënte geo-gelokaliseerde technologie. Gebruikers zien enkel informatie van vermiste kinderen in hun omgeving. Door gebruik te maken van deze “verloren” pagina’s, kunnen website-eigenaars internetgebruikers wereldwijd bereiken, die wellicht nuttige informatie hebben die kan helpen om vermiste kinderen terug te vinden. Bovendien verhoogt het gebruik van NotFound de Google-zoekpositie en verbetert de gebruikerservaring. Terwijl de meeste mensen die op een “404-foutmelding” pagina komen anders de website zouden verlaten, levert NotFound relevante inhoud op zelfs de meest nutteloze pagina’s van jouw website.

Notfound.org wil de zoektocht naar langdurig vermiste kinderen vergemakkelijken door een veel breder publiek te bereiken voor tips en informatie, waardoor de politie ook kostbare tijd en geld kan besparen. Elk opsporingsbericht is ontwikkeld door een erkende organisatie van vermiste kinderen in samenwerking met de plaatselijke politie die verantwoordelijk is voor de zoektocht.

Hoe Notfound.org installeren op jouw website:

1. Surf naar https://notfound.org/nl-BE

2. Klik op “Ja, ik geef een betere bestemming aan mijn 404-pagina”

3. Vul de gegevens van jouw website in.

4. Je ontvangt een code dat moet toegevoegd worden aan jouw pagina. Contacteer hiervoor best jouw webmaster. Die weten precies waar deze code moet geïnstalleerd worden.

5. Spoor anderen aan om ook deze applicatie te installeren op hun website.