VVRO

Dankzij onze samenwerking met MS Amlin Insurance SE en Circle Group SA kunnen wij onze leden collectieve verzekeringen aanbieden aan een gunstig tarief.

Deze collectieve verzekeringen worden afgesloten via de verzekeringsnemer Vereniging Vlaamse Reisorganisatoren vzw – VVRO – Ondernemingsnummer BE0464.020.086 met zetel in de Koningin Astridlaan 29/0001 te 8200 Brugge.

Om reizen in BelgiĆ« te mogen organiseren en verkopen moet je voldoen aan de federale ‘Wet betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten‘ of in het kort de ‘Pakketreizenwet’.

Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een insolventieverzekering (vroeger verzekering financieel onvermogen) en de er aan gekoppelde verzekering burgerlijke aansprakelijkheid reisonderneming.

Een Insolventieverzekering biedt een garantie aan de consument bij mogelijk faillissement. Waar de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid reisonderneming tussenkomt bij beroepsfouten waarbij de klant extra kosten moet maken.

Naast deze twee collectieve verzekeringen bieden we nog een derde collectieve verzekering aan Calamiteiten tegen onvermijdelijke onvoorziene omstandigheden.

Meer info over de verzekeringen insolventie, burgerlijke aansprakelijkheid reisonderneming en calamiteiten kan je terug vinden via de website vvrovzw.be

Reisprofessionals die aangesloten zijn bij een van deze groepsverzekeringen kan je herkennen aan volgende logo’s.

Niet zeker of je in zee gaat met een erkende reisprofessional? Vraag naar een bewijs van zijn/haar verzekeringen.

Wens je aan te sluiten tot een van onze collectieve verzekeringen

  • Insolventie verzekering (tegen financieel onvermogen)
  • Burgerlijke Aansprakelijkheid Reisonderneming
  • Calamiteiten

Contacteer ons dan via: